Wat is shiatsu

Shiatsu is een therapeutische massagetechniek, gebaseerd op de oosterse medische traditie. Het komt oorspronkelijk uit Japan. Naast stabiele druk (het woord ‘shiatsu’ betekent vingerdruk) ,worden bewegende massagetechnieken, strekkingen en manipulaties (bevrijden van spanningen uit gewrichten door zachte/stevige bewegingen) gebruikt. Dit in samenwerking met een diepe buikademhaling waarvoor ik u actief betrek bij de behandeling. U leert zich bewust te worden van uw lichaam en geest en hoe u hier zelf verder mee aan de slag kunt gaan. De hele behandeling is een samenwerking tussen u en mij, samen werken we naar het beste resultaat toe.

Wanneer gebruikt men shiatsu

Shiatsu kan worden toegepast als behandeling van klachten, als preventie om klachten te voorkomen, als ontspanning en/of als een middel om tot meer zelfkennis te komen. Shiatsu werkt op lichaam en geest.

Waarom shiatsu

Een shiatsubehandeling ondergaan is een intense, ontspannende en leerzame ervaring. Shiatsu maakt de samenhang tussen de lichamelijke klachten en de psyche voelbaar en duidelijk. Het werkt niet alleen op het moment van de behandeling zelf maar ook daarna en kan stimuleren om zelf verantwoordelijkheid voor eigen gezondheid te gaan dragen. Shiatsu is geen vervanging voor een arts, wanneer ik iets niet vertrouw zal ik u door verwijzen naar een arts en niet verder behandelen voordat u naar de arts bent geweest en er een diagnose is gesteld.