Wat is shiatsu

Shiatsu is een therapeutische massagetechniek, gebaseerd op de oosterse medische traditie. Het komt oorspronkelijk uit Japan. Naast stabiele druk (het woord ‘shiatsu’ betekent vingerdruk) ,worden bewegende massagetechnieken, strekkingen en manipulaties (bevrijden van spanningen uit gewrichten door zachte/stevige bewegingen) gebruikt. Dit in samenwerking met een diepe buikademhaling, (waarbij ik je actief betrek bij de behandeling). Je leert je bewust te worden van lichaam en geest en hoe je hier zelf verder mee aan de slag kunt gaan. De hele behandeling is een samenwerking tussen jou en mij, samen werken we naar het beste resultaat toe.

Wanneer gebruikt men shiatsu

Shiatsu kan worden toegepast als behandeling van klachten, als preventie om klachten te voorkomen, als ontspanning en/of als een middel om tot meer zelfkennis te komen. En werkt op lichaam en geest.

Waarom shiatsu

Een shiatsubehandeling ondergaan is een intense, ontspannende en leerzame ervaring. Shiatsu maakt de samenhang tussen de lichamelijke klachten en de geest voelbaar en duidelijk. Het werkt niet alleen op het moment van de behandeling zelf maar ook daarna, en kan stimuleren om zelf verantwoordelijkheid voor eigen gezondheid te gaan dragen. Shiatsu is geen vervanging voor een arts, wanneer ik iets niet vertrouw zal ik  doorverwijzen naar een arts en niet verder behandelen voordat er een diagnose is gesteld.