Vertrouwen

Vertrouwen

Bald Eagle Soaring ca. 2000

 

Vandaag een blog over vertrouwen, wat is vertrouwen en wie kun je nog vertrouwen? Veel mensen zijn tegenwoordig met deze vraag bezig. De social media helpt daar ook niet aan mee, langzaam maar zeker wordt het zaadje van angst dat een aantal jaren terug al is geplant, groter en groter. Momenteel laten veel mensen zich door de angst voor wat zou kunnen gebeuren overwoekeren. Angst kan heel groot worden in ons hoofd maar hoeft er niet werkelijk te zijn. Door veel angst verliezen we ook ons vertrouwen in dingen en mensen om ons heen.

Hoe kun je hier een verandering in brengen?

Allereerst wees ervan overtuigd dat alleen jij deze verandering kan bewerkstelligen. Niemand anders kan dit voor je doen. Ten tweede is het aan te raden om eerst je angsten onder ogen te zien. En wanneer je zover bent dat je door je angsten heen kunt gaan komt er daarna automatisch meer vertrouwen.

Vertrouwen komt vanuit jezelf, je kunt hulp zoeken maar uiteindelijk moet je het alleen doen. Mediteren in de vorm van zitmeditatie, yoga oefeningen of qigong oefeningen kunnen je daarbij helpen, voel weer het contact met je diepste kern, jouw kern van vertrouwen dat alles goed is zoals het is.

Het kan nog zo stormen in je leven maar wanneer je contact houdt met je diepste kern blijf je als een rots in de branding.

Rustig door blijven ademen en stap voor stap maken is dan het beste wat je kunt doen. Ook het accepteren dat het is zoals het is zorgt ervoor dat je minder energie steekt in dingen waar je toch niets aan kunt veranderen. Vertrouw dus vooral op jezelf, op jouw talenten in het leven en volg jouw unieke weg. Volg jouw eigen kompas en vertrouw op de goede afloop ook al is deze misschien niet helemaal zoals je gedacht had.

Een rustige, diepe, lage ademhaling helpt je steviger in het leven te staan. Zo kun je bij tijde van tegenslag meebewegen en buigen als bamboe maar je breekt niet! Maak dus die tijd vrij voor jezelf om tot rust te komen en ontdek welke oefeningen jou daar het beste bij kunnen helpen.

Veel succes toegewenst en misschien tot ziens in mijn qigong lessen!

Met hartelijke groet,
Anneke van der Sar – van Vliet
Lingdao Shiatsu therapie, Coaching en Qigong