Waarom het werken met de Shiatsu, Coaching en de Qigong zo belangrijk zijn voor mij!

Ik wil wat met u delen,

Gisteren werd het nog een keer bevestigd waarom de in de titel vermelde disciplines zo belangrijk voor mij zijn en waarom ik ze zo graag doorgeef.

Het helpt mij persoonlijk in alle opzichten van mijn leven, het brengt meer rust, zelfvertrouwen, het helpt mij de grenzen te trekken die soms nodig zijn en het helpt mij om mijn werkelijke zelf te ontdekken en te ontwikkelen. Shiatsu, Coaching en de Qigong zijn in mijn leven gekomen door goed naar de wijsheid van mijn hart te gaan luisteren. Daardoor heb ik de passies van mijn leven ontdekt en de kans gekregen deze aan veel mensen door te geven zodat zij zelf hun voordeel ermee kunnen doen. Er is een tijd geweest dat ik bijna niets meer kon en de boodschap van de artsen mee kreeg met leer er maar mee leven wij kunnen niets meer voor je doen. Dit is heel hard als je zo eind twintig begin dertig bent.

Maar iets in mij kon die situatie niet accepteren, iets in mij bleef maar aan mij trekken dat het zo niet hoorde te gaan. Met veel vallen en opstaan kon ik steeds een beetje meer. Doordat ik door het reguliere circuit niet meer geholpen kon worden ben ik van pure wanhoop het complementaire circuit gaan opzoeken en zo kwam ik steeds een beetje verder. Maar toch voelde het nog niet zo goed en was ik mijzelf compleet kwijtgeraakt. Ik deed wat anderen ook deden en stak zeker niet mijn hoofd boven het maaiveld uit maar leefde een beetje teruggetrokken om zo de veiligheid in mijn leven te bewaren. Ook probeerde ik de problemen van andere mensen over te nemen en weg te nemen maar dat bracht mij alleen maar meer energie verlies, verdriet en frustratie.

Toen ik op de bodem van mijn bestaan kwam, kwam tegelijkertijd ook de grootste doorbraak in mijn leven. in die tijd was ik vrijwilliger geworden in de palliatieve zorg. Ik mocht daar de mensen helpen en verzorgen en de extra aandacht die het personeel niet kon geven vanwege de tijdsdruk, mocht ik wel geven. Daar begon mijn weg naar de vormende kracht (betekenis van mijn praktijknaam) van overleven naar leven. Door de feedback die ik van de mensen kreeg die ik mee mocht helpen verzorgen kwam ik er achter hoe zeer ze mijn intuïtieve massage waardeerde. Ik wilde daar meer onderbouwing bij.

Ik ben op zoek gegaan en heb kennis gemaakt met de Shiatsu, er ging een wereld voor mij open en diep in mijn hart wist ik dit is wat ik wil gaan doen. Zo kwam mijn eerste passie in mijn leven, de tweede volgde toen ik er achter kwam dat het gesprek tijdens de intake vaak net zo belangrijk was als de behandeling en heb ik een studie voor coaching gevolgd maar het voelde nog niet af en nu is mijn derde passie de Qigong geworden. Al deze disciplines hebben mij geholpen om de kwaliteit van mijn leven te verbeteren.

Wat is er dan mooier dan om dit door te mogen geven en de cli├źnten die in mijn praktijk komen of bij de Qigong les, te mogen begeleiden naar hun eigen wijsheid, innerlijke rust en kracht. En dat is waarom het gaat, want uiteindelijk weet u zelf het beste wat goed voor u is en wat niet maar soms hebben we allemaal even hulp nodig om de juiste weg in het leven weer te vinden.

Dit is uitgegroeid tot mijn specialiteit het begeleiden en vrij maken van lichaam en geest zodat ze weer beter kunnen gaan samenwerken. Vooral bij de hooggevoelige medemensen slaan deze disciplines goed aan.

Pak ook uw kansen in het leven en luister wat meer naar de wijsheid van uw hart!

 

Met vriendelijke groet,

Anneke van der Sar – van Vliet